De când cu carantina, ne-am descoperit cu toții pasiunea pentru gătit. Și cum cel mai bine e să transformi o situație neplăcută în posibilitatea de a învăța ceva nou din asta, să gătim, zic. Azi vorbim despre un aperitiv super simpatic care arată bine pe mesele festive (mai ales pe cea de Crăciun). Mai exact, despre o Ruladă cu Spanac, Cremă de Brânză și Somon. Pe cât de bine arată, pe atât de repede se face – în 20 de minute e gata!
Tips and tricks pentru o Ruladă cu Spanac, Cremă de Brânză și Somon perfectă:
-Secretul în prepararea ruladelor este să fii organizat. Cât blatul se coace, pregătește-ți crema, iar când e gata de scos din cuptor, totul e pregătit pentru asamblare.
-Un alt truc pe care trebuie să-l știi este că blatul trebuie rulat cât încă este călduț, pentru că este flexibil. Nu prea cald, însă, pentru că asta va înmuia crema de brânză.
-În ceea ce privește crema, poți improviza. Înlocuiește somonul cu roșii uscate, ardei sau orice alt ingredient crezi că ar merge bine.
-Rulează blatul pe lung. Pentru felii cât mai bine tăiate, după ce ai terminat de rulat, împacheteaza rulada în folie de plastic și las-o la frigider pentru minim o oră. Taie feliile cât încă e în folie, apoi îndepărteaz-o și așază feliile pe platou / farfurie.
-Rulada cu Spanac, Cremă de Brânză și Somon merge de minune pe mesele festive, mai ales pe masa de Crăciun.
Ruladă cu Spanac, cremă de brânză și somon
Ingredients:
Blat
- 450 g spanac or baby spanac
- 4 ouă separate
- 5 linguri făină
- 2 linguri smântână sau iaurt
- 30 g unt (aprox. 1 lingură)
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriță praf de copt
- sare, piper
Cremă
- 150 g somon afumat
- 200 g cremă de brânză
- 1 lingură iaurt sau smântână
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguri mărar tocat
- sare, piper
Instructions
Blat
- Într-o tigaie pe foc mic, topește untul și călește câteva minute spanacul, până se înmoaie și se închide ușor la culoare.
- Ia tigaia de pe foc și scurge spanacul de excesul de apă. Pune spanacul stors într-un blender sau robot de bucătărie.
- Separă ouăle. Bate albușurile spumă și dă-le deoparte.
- Adaugă gălbenușurile peste spanac și mixează 1 minut. Adaugă sarea, piperul și iaurtul (sau smântâna)
- Încorporează ușor amestecul de spanac cu albușurile bătute spumă, apoi adaugă făina în ploaie., bicarbonatul și praful de copt și amestecă ușor, de jos în sus, până obții un amestec uniform.
- Toarnă amestecul obținut într-o tavă dreptunghiulară (poți folosi tava cuptorului) tapetată cu hârtie de copt. Folosește o spatulă sau o lingură pentru a întinde amestecul uniform.
- Coace amestecul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 12 minute, sau până se coace deasupra și scobitoarea iese curată la test.
- Scoate tava din cuptor și, după ce s-a răcit puțin (dar încă este călduț), rulează blatul cu tot cu hărtie de copt până ce crema e gata.
Cremă
- Amestecă iaurtul (sau smântâna) cu crema de brânză, zeama de lămâie, sarea, piperul și mărarul tocat.
- Taie mărunt somonul afumat.
Asamblare
- Întinde blatul pe o suprafață plană. Întinde cremă de brânză uniform pe toată suprafața, apoi presară somonul peste.
- Începe să rulezi blatul pe lung, dezlipind hărtia de copt pe parcurs. Te poți ajuta de ea pentru a rula cât mai strâns rulada.
- Învelește rulada în folie de plastic și transfer-o la frigider pentru minim 1 oră. Taie feliile cât încă e învelită în folie și înlătur-o apoi, pentru felii cât mai perfect tăiate.