Un desert tradițional franțuzesc, aceste Pere Poșate în Vin Roșu niciodată nu dau greș! Arată elegant și mereu se lasă lăudat de invitații care îl gustă. Iar când aud și denumirea, deja ești desemnată ”Chef”, chiar dacă noi știm că durează mai puțin de 30 de minute să faci acest desert. Dar nu-i nimic, secretul bucătarului!
Deci, dacă ești în criză de timp și ai nevoie de un desert rapid, fii pe fază! Rețeta asta e aici să te salveze. Și crede-mă, sunt pe placul tuturor!
O rețetă similară găsești aici: Mere coapte cu nuci pecan și sirop de arțar.
TIPS AND TRICKS pentru niște Pere Poșate în Vin Roșu perfecte::
-Îți recomand să alegi pere mai dure, nu chiar coapte. Având în vedere că vor fi fierte în vin roșu, trebuie să ții cont că se vor înmuia.
-În materie de vin, recomand un Merlot sau un Cabernet Sauvignon, dar ți un Pinot Noir își va face treaba. Nu e nevoie de nu-știu-ce vin scump, având în vedere că îl vei folosi doar pentru gătit perele. Eu am folosit un Merlot demisec și a ieșit ceva bun bun!
-În ceea ce privește condimentele, poți folosi ce îți trece prin cap! Eu am folosit scorțișoară, cuișoare, niște sirop de arțar, zeamă de portocală și câteva felii de portocală. Tratează-k exact ca pe vinul fiert. Dacă îți place gustul lichidului în care fierbi perele, îți va plăcea și rezultatul!
-Alege un vas suficient de înalt pentru ca perele să stea în picioare, scufundate complet în vin.
-Așadar, dacă ești în căutarea unui desert care să impresioneze musafirii, dar nu prea ai timp de rețete simandicoase, perele poșate salvează situația de fiecare dată.o sum everything up, this fancy looking dessert is a life-saver when you have unexpected guests and need something to impress. The Red Wine Poached Pears pair perfectly with a scoop of vanilla ice cream or some whipped cream. You can serve them hot or cold, they’re delicious either way!
Pere poșate în vin roșu
Ingredients:
- 3 pere
- 500 ml Vin roșu
- 3 felii portocală cu tot cu coajă
- zeama de la o portocală
- 1 baton scorțișoară
- 2 linguri esență de vanilie
- 2 linguri sirop de arțar sau zahăr brun
- 3-4 cuișoare opțional
Instructions
- Curăță perele de coajă și taie-le în jumătate, pe lungime.
- Într-un vas suficient de înalt cât să cuprindă perele, pune vinul împreună cu condimentele la fiert.
- Adaugă perele, redu focul și fierbe-le aproximativ 25 de minute, întorcându-le din când în când.
- Oprește focul și lasă perele în oală până ce lichidul se răcește complet.
- Servește-le cu o cupă de înghețată sau niște frișcă alături.