Limbă:

Salată cu verdețuri și conopidă gratinată

18/07/2020

Salată cu verdețuri și conopidă gratinată

0 Comments

Salată cu verdețuri și conopidă gratinată

Cine e gata să ducă salatele la nivelul următor? Dacă și tu aproape că ai spus „Da!” cu voce tare, ești în locul potrivit. Pentru că rețeta de Salată cu verdețuri și conopidă gratinată este parcă ruptă din altă lume! E pliiină de arome și texturi diferite, de la avocado cremos la conopidă crocantă, castravete răcoritor și un vinaigraitte catifelat și acrișor care merge perfect cu toată nebunia asta.

Tips and Tricks pentru cea mai bună Salată cu verdețuri și conopidă gratinată:

-Poți gratina conopida înainte cu o zi de a face salata, rezistă destul de bine la frigider. Nu va mai fi, totuși, la fel de crocantă ca atunci când e abia scoasă din cuptor. Dacă îți rămâne conopidă în plus, o poți servi ca garnitură la cină.

-Poți adăuga feta, gorgonzola sau orice alt tip de brânzeturi care îți plac pentru a face salata și mai interesantă, dar și mai sățioasă.

-Dacă și tu ești înnebunit după texturile diferite dintr-o salată, aruncă și un pumn de nuci tocate deasupra. Diferența e de la cer la pământ!

-Poți arunca în tavă alături de conopidă și niște năut prefiert. Va face ca salata să fie și mai sățioasă și îi va ridica aportul de proteină.

Salată cu verdețuri și conopidă gratinată

Dacă ești în căutarea unei noi salate pentru meniul tău de prânz, ai ajuns unde trebuie. Această Salată cu verdețuri și conopidă gratinată este combinația perfectă de texturi și gusturi!
Prep Time10 mins
Active Time20 mins
Total Time30 mins
Course: Main Course
Cuisine: American
Keyword: conopidă, Salată
Yield: 4 porții

Ingredients:

Salată

  • 300 g buchețele de conopidă
  • 1 lingură pesmet
  • linguriță boia afumată
  • ¼ linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 avocado
  • 2 castraveți
  • 100 g brânză feta sau gorgonzola
  • 4 mâini de mix de salată (220g)

Vinaigraitte

  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingură miere sau sirop de arțar
  • 1 lingură muștar de Dijon
  • 1 lingură oțet de mere
  • ½ lingură oțet balsamic
  • ½ lingură sos de soia
  • 1 lingură tahini opțional
  • praf de sare și piper

Instructions

Vinaigraitte

  • Combină toate ingredientele într-un borcan mic sau într-un bol, până amestecul devine uniform. Gustă și ajustează cu sare și piper, dacă este nevoie. Dressingul rezistă la frigider chiar și peste o săptămână.

Salată

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • Într-o tavă de copt tapetată cu hârtie, pune conopida și amestec-o ușor cu uleiul și condimentele, până se acoperă uniform. Dă tava la cuptor timp de 20 de minute, sau până ce conopida este gratinată, și ușor crocantă.
  • Într-un bol de salată, adaugă verdeața și castraveții.
  • Când conopida este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Adaug-o în bol peste verdeață, apoi adaugă avocado tăiat felii și aproximativ 1 lingură de dressing per porție. Fărâmițează brânza deasupra salatei înainte de servire.

Poți găsi rețete similare aici: Salată Strawberry Fields, Salată Marocană de Morcov, Salată cu sfeclă roşie şi cartofi.


Related Posts

Smoothie Tropical Piña Colada

Smoothie Tropical Piña Colada

Ştii melodia aia, ”If you like Piña Coladas and getting caught in the rain”, nu? Bun, probabil nimănui nu-i place să fie prins în ploaie. Dar cine ar vrea să aibă acum în mână o Piña Colada şi să fie pe plajă, mâna sus! P.S.: […]

Budincă de Chia cu Mango

Budincă de Chia cu Mango

Dacă eşti în căutarea unui mic-dejun rapid, uşor de făcut şi sănătos, ai nimerit unde trebuie! Budinca de Chia cu Mango le are pe toate. Şiii, să-ţi mai spun că nu are zahăr? Sau că are puţine calorii? Sau poate ar fi trebuit să încep […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating