
Nu știu cum de n-am împărtășit până acum o rețetă de Overnight Oats cu voi! Mai ales că Overnight Oats cu Unt de Arahide și Banană este una dintre cele mai simple rețete de mic dejun și printre cele mai delicioase. Și când zic că e simplă, păi nu glumesc! Durează maxim 2 minute să o prepari și trebuie doar să lași amestecul la frigider peste noapte. Fără gătit, fără efort sau pași greu de urmat. Doar arunci ingredientele într-un bol, amesteci și la frigider cu el!
Și cum untul de arahide și bananele sunt prieteni buni de tot, cum să mă lase inima să-i despart tocmai eu? Ei, uite așa și-au găsit locul în rețeta mea de Overnight Oats, adică de terci de ovăz lăsat peste noapte la hidratat. Și cam ăsta e și motivul pentru care denumirea rețetei nu e în română :).
Dacă nu ai încercat Overnight Oats până acum, hai să-ți spun ce ai pierdut: Au o valoare nutrițională foarte mare. Sunt suuuper versatili – îi poți combina cu absolut orice ai în minte. Și sunt mega delicioși. Te-am convins? Dacă nu, sigur te-am făcut cel puțin curios!
Poți găsi rețete similare aici: Budincă de Ovăz cu Mure, Fursecuri cu morcov și ovăz.
TIPS AND TRICKS PENTRU OVERNIGHT OATS CU UNT DE ARAHIDE ȘI BANANĂ:
-în funcție de ce rezulat dorești, folosește fulgi de ovăz măcinați mai fin sau întregi. Cei măcinați te vor ajuta să obții un terci mai fin și cremos, pe când cei întregi te vor ajuta să păstrezi o textură mai fermă.
-Adaugă niște semințe de chia în terciul tău. O lingură e sufucientă și îți va da o valoare nutrițională și mai mare și o textură interesantă.
-Înainte de a servi, presară niște nuci zdrobite deasupra. Foarte important, nu face asta decât a doua zi pentru a evita ca nucile să devină moi.
-Secretul pentru un terci super catifelat și cremos stă în iaurtul grecesc. O treime de cană e suficientă pentru două porții.
-Eu am folosit fulgi de ovăz fin măcinați și lapte de migdale pentru rețeta mea.
Overnight Oats cu Unt de Arahide și Banană
Ingredients:
- 1 cană lapte de migdale sau alt tip, după preferințe
- ⅓ cană iaurt grecesc
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1 lingură semințe de chia
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 banană feliată (Jumătate pentru decor)
- 2 linguri unt de arahide (una pentru decor)
- 5-6 nuci tăiate neglijent
Instructions
- Amestecă laptele, iaurtul, semințele de chia, fulgii de ovăz, zeama de lămâie, jumătate de banană și o lingură de unt de arahide într-un bol și lasă-l la frigider peste noapte, acoperit cu folie de plastic.
- A doua zi împarte amestecul în două boluri și decorează cu jumătate de banană feliată și unt de arahide. Deasupra presară nucile tăiate.
Light și sănătos