
Probabil te întrebi ce e așa special la această Înghețată pe băț cu afine și cocos. Păi, stai să vezi. În primul rând, tare dragi îmi sunt felurile de mâncare care cochetează cu camera. N-ar mai fi o fotografie spectaculoasă dacă în farfurie ar fi sarmale, nu-i așa?! Buuun, în al doilea rând, pe lângă dragostea mea eternă pentru fructele de pădure, șade voioasă obsesia pentru orice cu cocos. Pun lapte de cocos în orice: prăjituri, cafea, înghețată…Orice.
Apropo, poți găsi rețete similare de înghețată aici: Înghețată fără zahăr cu fructe de pădure, Înghețată pe băț cu piersici și frișcă.
De asemenea, alte rețete cu 4 ingrediente aici: Budincă de Chia cu Mango, Detox Smoothie cu Sfeclă Roșie, Gem de caise fără zahăr.
TIPS AND TRICKS pentru o Înghețată pe băț cu afine și cocos perfectă:
-Alege fructe cât mai coapte și proaspete. Cu cât sunt mai coapte, cu atât mai dulce și aromată va fi înghețata.
-Dacă nu folosești miere sau sirop de arțar, dizolvă zahărul în puțină apă caldă.
-Pentru a scoate ușor înghețata din forme, scufundă puțin mulajul într-un bol cu apă călduță(NU FIERBINTE).
-Eu am folosit acest lapte de cocos și acest iaurt, dar poți folosi orice alte alternative.

Înghețată pe băț cu afine și cocos
Ingredients:
- 1 cană afine
- 1 cană lapte de cocos sau alt tip de lapte
- 2 căni iaurt de cocos sau alt tip de lapte
- 1 lingură sirop de arțar sau miere
Instructions
- pune afinele și siropul de arțar într-un vas pe foc mediu, amestecând din când în când. Zdrobește afinele cu furculița și ține fructele pe foc până ce sosul se îngroașă.
- Dă amestecul de pe foc și lasă-l să se răcească.
- Amestecă laptele cu iaurtul până obții o cremă.
- Toarnă în mulaj puțin sos de afine, apoi umple până la 3/4 cu amestecul de lapte și iaurt, apoi mai toarnă niște sos de afine.
- Pune amestecul la congelator timp de minim 4 ore.
- Scoate înghețata din mulaj prin scufundarea mulajului într-un bol cu apă călduță(NU CALDĂ).